PRAVOSUĐE

PRAVOSU E

TRAŽILI OSTAVKU BOŠNJAKOVIĆA: S lijesom prosvjedovali ispred Općinskog suda i Ministarstva pravosuđa

‘Prosvjedujemo protiv korumpiranog pravosuđa u Hrvatskoj koje je jedan od najvećih problema. Korumpirano pravosuđe dovodi do propasti gospodarstva, sve veće i veće socijalne ugroženosti građana, otimanja imovine, iseljavanja iz Hrvatske’, istaknuli su u Udruzi Veronika Vere – za pomoć i zaštitu žrtava pravosuđa

Udruga Veronika Vere – za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa održala je danas performans s lijesom ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu nazvan “Pogreb pravde II”  kako bi ukazali na korupciju u hrvatskom pravosuđu.

Nekoliko članova Udruga Veronika Vere okupilo se ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu uz lijes s osmrtnicom na kojoj je napisano “pravda” i transparentom “Čitajte zakone, a ne političke naloge” te popisom sudaca za koje članovi ove udruge tvrde da su donijeli presude nakon koruptivnih radnji.

– Prosvjedujemo protiv korumpiranog pravosuđa u Hrvatskoj koje je jedan od najvećih problema. Izašli smo van s imenima sudaca i tako ćemo nastaviti dok sustav ne padne. Svi znamo kakvo je pravosuđe kod nas, samo se svi boje i svi šute – kazala je glasnogovornica Udruge Tihana Tomas.

Tomas tvrdi kako prosvjeduju protiv sudaca koji su korumpirani, koji su presude donosili “na kavama”.

Udruga za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa upozorava na “genocidno pravosuđe koje je glavni uzrok većine problema građana”.

– Korumpirano pravosuđe dovodi do propasti gospodarstva, sve veće i veće socijalne ugroženosti građana, otimanja imovine, iseljavanja iz Hrvatske – poručuju iz ove udruge.

Članovi udruge kasnije su otišli i pred Ministarstvo pravosuđa, gdje su zatražili ostavku ministra pravosuđa i drugih odgovornih osoba  za stanje u pravosuđu, prenosi portal Hayat.

Udruga Veronika Vere - Pogreb pravde II
Odvjetnik Krešimir Krsnik "Živimo u opasnoj zemlji u kojoj nema ni prava ni pravne sigurnosti

UDRUGA VERONIKA VERE

Glavna aktivnost Udruge Veronika Vere je zaštita ljudskih prava i vladavina prava.

UDRUGA VERONIKA VERE je nepolitička, nestranačka, neprofitna, nevladina, dragovoljna udruga koja članstvo i prava članova uvjetuje prema svojim proklamiranim ciljevima.

Udruga Veronika Vere već osam  godina aktivno se zalaže za zaštitu ljudskih prava, pomoć i zaštitu žrtava pravosuđa. Koordinira između domaćih pravosudnih tijela i tijela Europe izvještavajući o pojedinim povredama ljudskih prava.

Javnost i medije obavještava o pojedinim predmetima u kojima je utvrđena povreda ljudskih prava odnosno nepoštivanje zakonskih odredbi i Ustava od strane javnih tijela.

Dobrodošli

Dragi posjetitelji, želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na našu stranicu.

Želimo vam još bolje nego do sada  približiti rad i djelovanje Udruge Veronika Vere.

Svi znamo da je stanje u hrvatskom pravosuđu alarmantno, to pokazuju ne samo izvješća europskih tijela i GRECO, već i svakodnevni tekstovi objavljeni u domaćim medijima. Na ovoj stranici pokušati ćemo svakodnevnim praćenjem rada pravosuđa, ukazivati na određena nesuglasja sa zakonom i Ustavom RH pri donošenju sudskih odluka, kako bi zajedničkim snagama poradili na pravu i pravdi u Hrvatskoj.

Kontakt

Udruga Veronika Vere, za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa, iako djeluje više godina na pomoći i zaštiti žrtava pravosuđa,  još uvijek nema svoj vlastiti prostor. Stoga za sve informacije i upite obratite nam se s punim povjerenjem putem kontakt obrasca.