DOGAĐANJA

TKO JE UBIO PRAVDU?

U atmosferi „žutih prsluka“, no još mnogo više u atmosferi presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Narodni list iz Zadra protiv RH u kojem je presuđeno protiv RH s obrazloženjem da se rad sudaca – kao i svih drugih – može i smije argumentirano kritizirati

12.12.2018. godine započet je prosvjed

štrajkom glađu

ispred Općinskog kaznenog suda u Zagrebu

Razlog prosvjeda je činjenica da suci toga suda sude ISKLJUČIVO nezakonito tj. ISKLJUČIVO u korist jačih i bogatijih, a zbog čega je naše pravosuđe na samom svjetskome dnu, tj. na 120. mjestu od 140 zemalja svijeta (link:http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Sanje-Modric/SANJA-MODRIC-Zasto-je-nase-pravosude-120.-medu-140-zemalja?meta_refresh=true).

Na prosvjedu ćemo izaći s konkretnim IMENIMA i konkretnim DOKAZIMA!

Prosvjedom počinje i štrajk glađu. Podržite prosvjed,  jer je ovo bitka na samo za nas nekoliko, nego i za opstanak Hrvatske jer je NEPRAVDA glavni razlog masovnog bijega mladih i svih ostalih iz RH.

Hvala!
Udruga za zaštitu žrtava hrvatskoga pravosuđa Veronika Vere
Drago Raspudić – predsjednik
Tihana Tomas – glasnogovornik
Ante Vranković – koordinator

Udruga Veronika Vere - prosvjed ispred Kaznenog suda
Udruga Veronika Vere - Tko je ubio pravdu?

UDRUGA VERONIKA VERE

Glavna aktivnost Udruge Veronika Vere je zaštita ljudskih prava i vladavina prava.

UDRUGA VERONIKA VERE je nepolitička, nestranačka, neprofitna, nevladina, dragovoljna udruga koja članstvo i prava članova uvjetuje prema svojim proklamiranim ciljevima.

Udruga Veronika Vere već osam  godina aktivno se zalaže za zaštitu ljudskih prava, pomoć i zaštitu žrtava pravosuđa. Koordinira između domaćih pravosudnih tijela i tijela Europe izvještavajući o pojedinim povredama ljudskih prava.

Javnost i medije obavještava o pojedinim predmetima u kojima je utvrđena povreda ljudskih prava odnosno nepoštivanje zakonskih odredbi i Ustava od strane javnih tijela.

Dobrodošli

Dragi posjetitelji, želimo Vam srdačnu dobrodošlicu na našu stranicu.

Želimo vam još bolje nego do sada  približiti rad i djelovanje Udruge Veronika Vere.

Svi znamo da je stanje u hrvatskom pravosuđu alarmantno, to pokazuju ne samo izvješća europskih tijela i GRECO, već i svakodnevni tekstovi objavljeni u domaćim medijima. Na ovoj stranici pokušati ćemo svakodnevnim praćenjem rada pravosuđa, ukazivati na određena nesuglasja sa zakonom i Ustavom RH pri donošenju sudskih odluka, kako bi zajedničkim snagama poradili na pravu i pravdi u Hrvatskoj.

Kontakt

Udruga Veronika Vere, za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa, iako djeluje više godina na pomoći i zaštiti žrtava pravosuđa,  još uvijek nema svoj vlastiti prostor. Stoga za sve informacije i upite obratite nam se s punim povjerenjem putem kontakt obrasca.